Benvinguts a la plana Web de la Titulació de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona

Els estudis de Grau en Matemàtiques, adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), s'implantaren a la UAB el curs 2008-09. Els objectius formatius incideixen en una sòlida formació científica en el camp de les matemàtiques, amb especial atenció als aspectes interdisciplinaris i a les aplicacions de les matemàtiques a diferents àmbits científics, tecnològics o socials, a través de la diversificació de l'oferta optativa dels estudis. L'EEES és el marc que afavoreix la mobilitat i cooperació més estreta entre els països europeus.

La coordinació de Matemàtiques de la Facultat de Ciències és la responsable d’organitzar els ensenyaments corresponents a la titulació de Matemàtiques i de coordinar i supervisar les activitats docents en l’àmbit d’aquesta titulació.

 
NOTÍCIES

Com altres vegades, alguns treballs més destacats del Taller de Modelització Matemàtica d'enguany seran objecte d'unes presentacions públiques, les quals hem programat per al dijous de la setmana que ve, dia 1 de juny de 2017, a l’aula C3/028, i d’acord amb l’horari que es dóna més avall. Sisplau, considereu-ho com a quatre sessions independents. Més avall trobareu els enunciats dels problemes. Carles Barril, Natàlia Castellana, Gori Guasp, Susana Serna i Xavier Mora Horari
11:00–11:30 Torres medievals
En l’època medieval hi havia un important sistema de comunicació basat en torres construïdes en punts estratègics que permetien la comunicació visual d’una torre a l’altra. Moltes d’aquestes torres han subsistit fins a l’actualitat, però altres han desaparegut o han deixat restes molt minces que esperen ser localitzades. Partint de les dades existents, es tractaria de proposar uns punts on seria raonable buscar aquestes restes.
A càrrec de: Alba Aguilar, Edgar Benedico, Jaume Brossa, Joaquim Rico i Marta Torremocha.
11:30-12:00 Estructura social i matrimoni
Certes societats estan dividides en diverses “seccions” que juguen un paper essencial en el matrimoni: Només estan permesos els matrimonis entre unes seccions determinades; la secció dels fills està determinada per la secció dels pares; similarment passa amb les filles, però típicament la secció de les filles no coincideix amb la dels fills. Es tracta d'analitzar aquests sistemes i veure quina és la seva raó de ser.
A càrrec de: Mar Balcells, Roger Bergadà, Marc Homs, Josep Maria Mateu i Mireia Roig.
12:00-12:30 La temperatura de sensació
Suposem que ens banyem en una piscina on la temperatura de l'aigua és de 15ºC. La sensació de fred és bastant més forta que la que ens causa l'aire a la mateixa temperatura. Podríem calcular quina és la temperatura de l'aire que ens dóna la mateixa sensació que l'aigua a 15ºC? I si en lloc de 15ºC tenim un altre valor? Podríem fer el mateix en altres situacions com ara la sensació de fred deguda al vent o la sensació de calor deguda a la humitat?
A càrrec de: Janira Buiza, Anna Carreras, Jordi Font i Martí Parés.

Reunión de presentacion de optativas de 4º.
La reunión de prestación de las optativas de 4º será el día 24 de Mayo 5 de 12h00 a 14h00 en el aula C3/020.

Feria de Masters.
El Jueves 4 de mayo de 2017 en el Hall del edificio C tendrá lugar una presentación de los distintos masters de ciencias y biociencias. Encontrarán mas información en este enlace.

COORDINACIÓ

Coordinador:
Dr. Wolfgang Pitsch
Coordinador adjunt:
Dr. Joaquim Martin

gmatarrobamat.uab.cat

 

 

 

 

© 2012 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats